Even voorstellen

Als zoon van een boomkweker is mijn passie voor groen er met de paplepel ingegoten. Zolang ik me kan herinneren liep ik mee op de kwekerij en was ik “met groen in de weer”. Na verloop van tijd ontdekte ik dat ik mijn passie voor groen deel met een tweede passie; de passie voor vormgeven. “Van niets, iets moois maken”, dat is waar ik voldoening uit haal. Toen ik na mijn middelbareschooltijd een beroepskeuze moest maken was het dan ook snel duidelijk wat ik wilde; mijn twee passies combineren.

Na het afronden van mijn opleiding tot zelfstandig hovenier en verschillende stages ging ik aan de slag bij een hoveniersbedrijf. In deze periode leerde ik alle facetten die ik in theorie op school geleerd had in de praktijk toe te passen. Na 5 jaar als hovenier werkzaam te zijn geweest koos ik ervoor om een periode het avontuur op te zoeken. Ik werkte bijna 4 jaar lang als verkoper op de Duitse markt bij een grote boomkwekerij. Hier kreeg ik de kans mijn kennis van groen nog verder uit te diepen, veel te reizen en wegwijs te worden op het gebied van internationale handel. Mijn klanten in Duitsland waren voornamelijk hoveniers waardoor ik altijd in contact ben gebleven met het vak.

Nu, bijna 4 jaar later, heb ik besloten dat het tijd is voor de volgende stap. Ik kies ervoor al mijn kennis en ervaring te combineren, om alle creativiteit en ideeën die ik heb tot uiting te laten komen. Ik ben mijn eigen hoveniersbedrijf begonnen.

Lijkt het u leuk om in contact te komen met een jonge zelfstandig hovenier, met een frisse kijk op de vormgeving van uw tuin en de toepassing van groen? Schroom dan niet en neem contact met mij op. Ik kom graag bij u langs voor een vrijblijvend gesprek om mijn visie op uw tuin te geven.

 

Gerben van Dolder